9.11.08

Solidaritat amb els companys i companyes de Faus. Davant la crisi, unitat i força!

El passat mes d'octubre es feia pública la notícia que FINSA, propietària junt amb Caixa Galicia, de les factories del grup Faus, tenia la intenció de presentar un ERO (expedient de regulació de l'ocupació) per acomiadar 435 treballadors /es, dels 867 que té en l'actualitat, de les fàbriques de Faus al polígon del Real de Gandia. Faus tenia 1287 treballadors /es en 2007.

FINSA afirma veure's obligada per la caiguda de les comandes i la necessitat d'una reestructuració del seu grup. D'una altra banda, la mateixa empresa assegura a la seua web tindre unes vendes en 2008 de 207 milions d'euros, un 20% més que l'any passat. El que sembla cert és que FINSA vol fer recaure tot el pes de la seua reestructuració en el trasllat de la producció en la Safor cap a les plantes de Galiza, Cella (Terol) i Estats Units.

Davant açò, el comitè d'empresa feia públic que no acceptaria aquest ERO perquè suposa una maniobra per acabar tancant alguns centres de Faus al Real. Però, també asseguraven estar disposats a negociar la suspensió dels contractes en lloc de l'acomiadament.

La contestació de FINSA no s'ha fet esperar: mantenen els termes del ERO, això sí, sent "benèvols" amb els que decidisquen marxar. Ara, el comité d'empresa no descarta arribar a convocar mobilitzacions si cal i anuncia una primera acció de protesta: un enviament massiu de e-mails a FINSA per fer-li arribar el malestar de la societat saforenca. Però, estem convençuts que amb això no n'hi haurà prou. El proper 24 de novembre serà la propera reunió entre l'empresa i el comité i serà llavors quan totes les cartes estaran damunt la taula.

En aquest moment de crisi financera i davant el procés de desmantellament dels sectors productius a la comarca, Independentistes de la Safor creu que és el moment de la solidaritat activa i ofererim tot el nostre suport a les companyes i companys de Faus arribat el moment de les mobilitzacions. No hem de ser nosaltres, la classe treballadora, qui pague els plats trencats dels moviments especulatius financers. Cal que fem front a aquest tancament amb tota la nostra força.

Perquè si en toquen a un/a, ens toquen a tots /es. Ni un sol acomiadament!

Front a la crisi financera, solidaritat obrera!

2 comentaris:

digimon ha dit...

Tota la raó! Unitat de les treballadores i treballadors!

Carlos V ha dit...

Hola amics, felicitats per costre blog. L'hem afegit a Els blogs de la Safor, un blog que preten ser punt d'encontre de tots els blogaires comarcarls. per aixo vos demane que inclogau el nostre enllaç a la vostra web. Una cordial salutacio www.elsblogsdelsafor.blogspot.com