27.9.08

Correllengua 2008 a Gandia

El 26 de setembre se celebrà a Gandia la dotzena edició del Correllengua, la diada en defensa de la llengua i cultura catalana a la capital de la Safor. Mig miler de persones participaren a la cercavila, presidida per la flama de la llengua, que va recórrer el centre de la ciutat. La seguia una mostra de cultura valenciana: els dolçainers de Bellreguard, la colla de dimonis "Fem Fredat" de Simat, La Muixeranga de la Safor, l'Associació de dolçainers i tabaleters de la Safor, el grup de danses Roís de Corella de Gandia i l'Assoc. musical "l'Almoina" d'Almoines .

Tot seguit, el bloc amb més concurrència va tornar a ser el de l'esquerra independentista, convocat per Maulets, SEPC, COS i Independentistes de la Safor. Darrere la pancarta de Maulets amb el lema “ 20 anys lluitant per la unitat de la llengua”, s'alçaven nombroses senyeres estelades i altres pancartes demanant l'absolució dels 13 detinguts a la Politèctica de Gandia ara fa tres anys.

Al crit de “Visca la terra lliure!”, “absolució 13 de Gandia” i “blaverisme és feixisme” la cercavila avançava pels carrers de Gandia en un ambient molt combatiu. Davant el parany dels provocadors feixistes protegits per la policia espanyola i els intents de l'Ajuntament de Gandia per deslluir aquest correllengua, els independentistes de la Safor hem deixat ben clar que mai retrocedirem en la defensa del valencià, el nostre català.

En arribar a la Plaça del Prado, es va donar pas als manifests. L'Assemblea de Maulets de la Safor va llegir el seu adreçat a les joves de la comarca en l'any del 20 aniversari de l'organització. Com a cloenda a l'acte van sonar els acords de la muixeranga.

Després del sopar a la mateixa plaça del Prado, va arribar el torn de la festa amb Odi, Raça Borda i Svàters, davant un nombrós públic jove vingut dels quatre cantons de la Safor.