7.10.08

Per una Fira i Festes de totes i per a totes!

Des d’Independentistes de la Safor, tot i reconéixer la gran presència de gent en els actes programats, fem les següents observacions respecte a la Fira i Festes de Gandia d’enguany:

- Lamentem i denunciem l’absència de concerts de música en valencià en la programació festera. Considerem que aquesta absència unida a l’exclusió del Correllengua de la programació, tant enguany com l’any passat, mostra un clar menyspreu a la nostra llengua i una continua capitulació front al feixisme gandià per part del govern municipal. Sembla com si alguns polítics gandians s’avergonyiren del valencià i els fera por que el seu ús i defensa siguen normals en tots els àmbits, fins i tot en actes de la Fira i Festes.

- També denunciem la nul·la participació del poble en el disseny de la programació de les festes. Les festes de Gandia han d’ésser populars i participatives també en el disseny de la programació. Hi ha molts gandians i gandianes que voldrien mostrar que existeixen alternatives al model festiu i d’oci consumista fomentat, des de fa molts anys, pel govern gandià i les empreses amigues (Ruano, los 40 principales, Onda Naranja-Cope, etc.).

- Finalment, reclamem el dret de totes les gandianes i gandians a participar en el disseny de les festes de la ciutat per tal de que aquells, que com nosaltres, apostem per unes festes populars, valencianes i combatives, puguem organitzar actes de la Fira i Festes on totes les persones de Gandia i la comarca puguen gaudir d’activitats on el consumisme i el culte al consum no tinguen cabuda i on el valencià, la nostra cultura i música siguen els protagonistes.

Volem unes festes dissenyades per a totes i en les que participen totes.

Per unes festes populars, valencianes i combatives!

Fira i Festes de totes i per a totes!