16.10.08

No retrocedirem en la defensa del valencià, el nostre català

Demà, 17 d'octubre, el feixisme torna a passejar-se pels carrers de Gandia en contra del Correllengua. Recordem que ara fa tres setmanes ja es van "manifestar" amb els seus insults, amenaces i agressions. Ara pretenen rentar-se la cara després d'aquell penós episodi.

La festa que ells pretenen atacar, el Correllengua, se celebra en centenars de pobles i viles dels Països Catalans. Ha esdevingut la festa popular per reivindicar la nostra cultura i la nostra llengua. A Gandia, ja fa dotze anys que milers de gandians i gandianes de totes les edats han participat i participen a cada edició.

I és precisament per això, que aquesta gent hi està en contra.

Així doncs, lamentem que la delegació del govern espanyol autoritze els feixistes per tornar a amenaçar i, qui sap si agredir, els ciutadans que lliurement volen celebrar que la seua és una cultura viva i que exigeixen que la seua llengua siga respectada en tots els àmbits.

També volem denunciar la connivència de la policia i el doble raser que apliquen les autoritats judicials. Fa tres anys 13 joves saforencs foren detinguts per manifestar-se pacíficament a la Universitat Politècnica i encara es troben pendents de judici. Però, al darrer Correllengua a Gandia els feixistes van arribar a ferir d'importància a un càrrec electe sense que n'hi haguera cap identificació ni detenció per part de la policia espanyola.

Davant tot això, la nostra resposta com a ciutadanes ha de ser clara i ferma: no volem que els feixistes es passegen impunement pels carrers de la nostra ciutat ni que la seua violència mine l'ànim de les nostres gents. Aquesta no és, lamentablement, l'actitud de les institucions que ens representen. Cal que exigim combatre'ls amb la màxima contundència.

Fem una crida als ciutadans i ciutadanes de la Safor a no retrocedir en la defensa del valencià, el nostre català, i treballar per la seua normalització i ús. Per últim, oferim tota la nostra solidaritat envers aquelles que a l'igual que nosaltres han patit i pateixen la violència feixista.

El feixisme no es tolera, el feixisme es combat!

Gandia, Països Catalans, a 16 d'octubre de 2008

1 comentari:

PobleInsubmís ha dit...

Jo canviaria la paraula feixisme per la d'espanyolisme que, malgrat significar exactament el mateix, enfoca el què d'una manera més clara i específica. Salut i força, amics valencians.