28.10.08

No a l'alta tensió. Ni ara ni mai!

Ara ja fa uns anys, l'esquerra independentista alertava que la línia d'alta tensió no s'aturaria a Gandia. Davant el projecte de nova línia d'alta tensió entre Gandia i el Verger, Independentistes de la Safor es posiciona inequívocament en contra de la seua construcció, ja siga aèria o soterrada.

- Ens oposem a un model de generació de l'energia de forma centralitzada i el seu transport mitjançant línies d'alta tensió. Aquest model respon a les necessitats de desenvolupament basades en l'especulació urbanística i la depredació del territori. Aquest model de desenvolupament s'ha demostrat erroni i autodestructiu.

- Tot això pot causar múltiples efectes perjudicials en aquest tram a la nostra comarca. Com a exemple, l'impacte paisatgístic (com ara és evident a la Valldigna) en una comarca dedicada al turisme. L'impacte ecològic sobre el Parc Natural de la marjal de Pego-Oliva i la seua connexió amb la costa. L'impacte socioeconòmic sobre els futurs usos del territori. Per últim, els efectes sobre la salut dels ciutadans, ja siga aèria o soterrada la línia, poden ser molt greus donada la densitat de la població en el traçat.

- Denunciem la connivència dels poders públics amb Iberdrola. Per tal que aquesta empresa puga augmentar els beneficis, la Generalitat Valenciana garanteix que tots els costs socials i ambientals siguen assumits pels ciutadans.

Així doncs,

- Demanem als ajuntaments de la Safor afectats o no per la línia que es posicionen amb claredat i fermesa, ara que encara poden, contra aquest projecte.

- Fem una crida a la societat civil saforenca a oposar-se per tots els mitjans a la línia d'alta tensió i a donar suport a totes les iniciatives per aturar-la. Cal que ens mantenim alerta i combatius.

Ni ara ni mai, NO a l'alta tensió!

+info:
FUCAT (Fòrum Unitari Contra L'Alta Tensió)
Dossier Assemblea de Maulets de la Safor (2001-2004)