28.10.09

Borbons a l'INEM o l'autèntic sentit de la democràcia popular!



De mà de l'ajuntament de Gandia ens havíem acostumat a ser el centre de l'univers. Renzo Piano anava a fer retre's tothom amb un Palau de Congressos que ara busca desesperadament finançament privat. Més favors a deure a les empreses privades que pagarem els i les gandianes sense haver sigut preguntats...
També ens havíem acostumat a veure com l'ajuntament de Gandia reproduïa sense sentit del ridícul la política depredadora a nivell urbanístic de la ciutat de València, arribant fins i tot a fer-li la competència a les immobiliàries que no paguen l'“impost mut-orenguista”...
Per acabar-ho d'adobar, un estrany halo classista recorria els passadissos de l'ajuntament per unir PsoE i PP en una campanya de propaganda de les institucions tradicionalment repressores del poble gandià (església, ducs i monarquia). No és casual que durant les Germanies es cremara part del Palau Ducal.
Però el darrer dels anuncis ha fet vessar el got. El Borbó Joan Carles I, ha acceptat ser President d’Honor del cinquè Centenari d'un Borja santificat, i la casa reial espanyola ha confirmat la presència d'un membre de la família. Tot plegat, un greu insult a la intel·ligència i a la classe treballadora de Gandia i la Safor, ja que és justament el manteniment de la monarquia allò que justifica les desigualtats socials i la discriminació de les dones, a més de rememorar, més que ningú, les penalitats del treballadors dels Països Catalans, però també d'Andalusia, Extremadura, Galiza o Castella. L'entrega del càrrec de cap d'estat de Franco a Joan Carles I continua sent una ofensa irreparable a tot el món que va lluitar per la democràcia i que va deixar la vida sense cap classe de reconeixement.
La figura del rei Borbó i els seus avantpassats no pot ser més nefasta. Al seu llarg currículum delictiu se suma el fet indignant de viure en un estat d'ostentació malaltís, mentre tota la resta de gent ha de viure de les seues mans. La seua vinguda a Gandia fa 34 anys, quan encara l'ajuntament estava governat per franquistes moribunds, pretenia legitimar la seua figura cara, innecessària i imposada, en una campanya que va fer extensiva a altres localitats.
Ara ja no li calen incòmodes incursions entre la plebs treballadora i és per això que possiblement no vindrà. Ara bé, segur que enviarà algun altre Borbó menor, que no en falten.
Però com Independentistes de la Safor, republicans per ètica i per estètica, el problema no és solament la presència d'un rei estranger, sinó que els governants dels partits espanyolistes imposen les seues maneres de fer política, d'estil colonial, als habitants dels nostres barris i dels nostres pobles. Sabem que la lluita està ací i que els treballadors acomiadats en successius ERO's, els immigrants explotats sense contracte ni papers, les mestresses esclavitzades, els alumnes en barracons i els malalts en llista d'espera se'n fotran bastant de la vinguda d'un Borbó.

Que vinguen els Borbons, però els esperarem a l'INEM, on alguns ja ens trobem!