10.2.10

36 anys d'oblit i falses promeses


Avui 10 de febrer del 2010, a les 12 del migdia, es compliran 36 anys des que el darrer tren va circular entre les ciutats de Gandia, Oliva i Dénia. Des d'Independentistes de la Safor aprofitem l'avinentesa per recordar que ja l'any 1974, la tan demandada línia, va ser clausurada amb la promesa de què aviat tornaria a ser oberta amb una nova amplària de via, i des d'aleshores els ciutadans de la Safor i de la Marina continuem esperant. Durant aquestos 36 anys, els habitants de les nostres comarques hem contemplat perplexos com les diferents administracions estatals i autonòmiques, al capdavant de les quals sempre han estat els mateixos (UCD-PP o PSOE), contínuament prometien la reobertura de la línia ferroviària sense dedicar cap partida pressupostària real a la seua construcció. Al llarg dels anys, les actuacions de les administracions s'han limitat a la realització de nombrosos estudis, que han quedat obsolets davant la nul·la intenció de reobrir la línia mostrada pels dos partits al poder, PSOE i PP. Això ens fa pensar que la futura signatura, per part de la Generalitat i l'Estat espanyol, del conveni per a “la construcció” de la línia de tren, només garanteix l'elaboració de “nous estudis propaganda” , però no la consecució real de la mateixa. L'absència de partides pressupostàries per al tren Gandia-Oliva-Dénia tant als pressupostos del 2010 de la Generalitat Valenciana com de l'Estat Espanyol i aquestos 36 anys són una mostra del que afirmem.

PSOE i PP han demostrat , durant aquest ampli període de temps, que aposten per què les nostres comarques no estiguen connectades per un transport públic, de qualitat i respectuós amb el medi ambient, tractant així de bastir el que històricament mai ha existit “realment” entre la Marina i la Safor, una frontera provincial.

Des del nostre col·lectiu ens reafirmem en la nostra lluita pel tren Gandia-Oliva-Dénia i animem a la societat de la Marina i la Safor a continuar mobilitzant-se i autoorganitzant-se pel tren. Sols la mobilització, la pressió i la denúncia popular farà possible que aquells que poden construir la línia ferroviària ho facen de forma immediata.

36 anys d'oblits i falses promeses!

Tren Gandia-Oliva-Dénia, ja!

PP i PSOE farsants i comediants!