28.4.11

Manifest de l'Esquerra independentista per al 1r de maig


Manifest de l'Esquerra Independentista

Després d'anys d'especulació, corrupció i escandalosos beneficis, l'economia de mercat i el capitalisme salvatge ens van portar a la pitjor crisis econòmica mai viscuda en els darrers temps, que ha deixat més d'un milió de persones aturades als Països Catalans i n'ha condemnat a centenars de milers a la precarietat més absoluta. Ara bé, aquesta situació podria agreujar-se profundament en els propers temps si, tal com sembla, les administracions espanyoles i franceses segueixen aplicant les velles receptes per sortir de la crisi: retallades de drets socials i desmantellament dels serveis públics.

I és que les diferents agressions i retallades que estem patint darrerament (reforma laboral, retallada dels drets laborals, desmantellament del sistema públic de pensions, desnonaments diaris, deportacions, privatització de la sanitat i altres serveis socials, etc.) no són fets aïllats ni casuals. Aquestes retallades estan emmarcades en una estratègia molt clara: retallar els drets socials de la classe treballadora i transformar progressivament els serveis públics en privats, deixant-los a l'abast d'uns pocs privilegiats i restringint molts serveis bàsics a la gran majoria de la població. Mentrestant, els partits malanomenats d'esquerra i els sindicats grocs malanomenats de classe no només estan permetent que això succeeixi, sinó que s'encarreguen de mantenir la pau social. Han quedat definitivament retratats com el que són: dòcils còmplices dels interessos capitalistes.

Davant de la progressiva retallada de drets socials, milers de treballadors i treballadores catalanes no ens hem quedat a casa. Varem sortir al carrer el passat 29 de setembre per dir no a la reforma laboral, hem sortit al carrer a centenars de pobles i ciutats contra la retallada de les pensions, dels tancaments d'empreses, les privatitzacions, i en defensa del dret a l'habitatge i d'un futur digne per al jovent.

Arreu dels Països Catalans s'han constituït desenes de plataformes unitàries i assemblees socials amb un únic objectiu: coordinar la lluita contra el capitalisme, pels drets socials i pel repartiment del treball i la riquesa amb independència de l'edat, el sexe o l'origen. Si bé aquesta experiència de lluita unitària dia a dia aglutina forces i teixeix embrions d'unitat popular, també ens ha demostrat que no hi ha dreceres fàcils i que sovint toparem amb la desmobilització i la sensació generalitzada de derrota, avui imperant en la classe treballadora. Ara bé, també ens ha demostrat que no hi ha prou ni incidint a les institucions ni amb la representació sindical dintre els centres de treball, i que per tant, cal sortir al carrer com la màxima expressió de la lluita popular, de la lluita que neix de base i on tothom i pot participar, del lloc on els conflictes es fan explícits i on la solució a aquests conflictes es construeix entre totes. En tot aquest procés, l'Esquerra Independentista ha jugat un paper clau, esdevenint un dels motors imprescindibles de la lluita pels drets socials als Països Catalans.

Les organitzacions que conformen l'Esquerra Independentista han de seguir aprofundint en aquesta tasca perquè no concebem cap altre procés de construcció nacional que no es basi en la unitat popular. Per aquest motiu, animem al poble català a seguir organitzant-se i lluitant contra les retallades, pels drets socials i, en definitiva, pel repartiment del treball i la riquesa. Animem a assistir a les mobilitzacions del 1r de maig arreu dels Països Catalans i a participar activament en la setmana de lluita contra les retallades, engegant iniciatives transformadores arreu del territori.

Contra les retallades, defensem els drets socials. Organitzem la lluita pel repartiment del treball i la riquesa!


COS
CUP
Endavant (OSAN)
SEPC
Maulets
CAJEI