23.5.11

Valoració de les eleccions locals i autonòmiques 2011


Des d'Independentistes de la Safor voldríem oferir una visió preliminar, serena i valorativa dels resultats electorals locals i a Corts Valencianes del 2011.

En termes generals, cal dir que s'han acomplert gairebé totes les expectatives i previsions electorals que amb més o menys oscil·lacions s'havien estat publicant darrerament en els mitjans de comunicació, a excepció segurament de la ciutat de Gandia.

Açò, traduït en grans tendències, ens du a destacar alguns punts a nivell comarcal:

1. Pràctica desaparició del PSPV-PSOE en alguns pobles, i descens considerable dels seus percentatges en gairebé la totalitat dels altres.

2. Augment considerable de regidories de Compromís, de les quals segurament es formalitzaran un seguit d'alcaldies.

3. A nivell estricte gandià, estancament del vot ultradretà (España 2000, Coalició Valenciana i Gival), que no ha pogut traure resquit de la propaganda demagògica al voltant de la crisi.

4. La majoria absoluta del PP a la capital, amb la projecció que aquesta ciutat suposa de cara a l'exterior, suposa un dur colp a la pluralitat democràtica del consistori i probablement un augment de la repressió política i cultural a tots els nivells.

Tot plegat, i sense una anàlisi excessivament optimista, s'albiren per al futur unes més que excepcionals condicions de creixement per a l'esquerra independentista als pobles de la nostra comarca, ja que la més que probable desmembració del PSPV-PSOE aclareix per fi un panorama polític excessivament confusionista, on el bipartidisme espanyolista feia i desfeia al seu plaer sense cap mena de control i amb unes conseqüències sobre el territori i la seua gent que tots i totes ja coneixem.