20.8.11

Un nou ERO a la Safor: TALHER



Si no havíem tingut prou amb els multitudinaris Expedients de Regulació d’Ocupació de l'antic Faus Group, Chova, o la situació catastròfica de Mármoles Compaq, ara s'inicia una nova onada d'acomiadaments massius conseqüència d'una gestió municipal nefasta, inconscient i irresponsable. Els casos anteriors, depenents de conjuntures més relacionades amb la pròpia dinàmica destructiva del capitalisme, foren propiciades per una negociació traïdora dels sindicats de gestió (CCOO i UGT) i per una deixadesa covarda del govern valencià.

Però el cas de TALHER és diferent. L'empresa contractista de neteja dels jardins de la ciutat de Gandia, ofegada per un deute de 1,8 milions d'euros, s'ha vist obligada a dur endavant un ERO. La causa és evident: fa molt mesos que no cobra de l'ajuntament de Gandia, i ha hagut de continuar assumint unes despeses que han acabat per fer-se insostenibles. Aquesta nova modalitat de fallida tècnica cada dia serà més freqüent, ja que les arques institucionals estan carregant un sobredeute usurer i immens sobre l'empresa privada mitjana i sobre els autònoms, afectant-nos directament a les persones treballadores (mentre l’ajuntament de Gandia es gasta milions en grans concerts i festes). El conflicte, tal i com es presenta a hores d'ara, no tardarà a esclatar per totes bandes.

Com era previsible, els governs còmplices de PSOE i PP es tiren les culpes en el cas de TALHER i maregen la perdiu. A l'antic alcalde, José Manuel Orengo, se li ha despertat un sobtat interès solidari pels treballadors que se'n van al carrer. Però no es tracta de res més que d'un sentiment de culpabilitat mal digerit. És vergonyós que ara Orengo es preocupe pels treballadors, quan sabia perfectament que aquesta situació s'anava a produir tard o d'hora, estiguera ell o no en el govern local que més ha malbaratat de la història d'aquesta democràcia.

Confiem que l'anunci de l'ERO de TALHER siga només en el fons una mesura de pressió de cara a l'ajuntament, però com sempre amb la classe treballadora, “paguen justos per pecadors”. Orengo ha de responsabilitzar-se del sofriment i les penalitats que va a generar a 50 famílies...

Torró, com a “bon empresari”, sap també com se solucionen aquestes coses: privatitzant escoletes; tancant mitjans de comunicació, com Gandia TV, i acomiadant a tota la plantilla de 25 tècnics; fent camps de golfs sobre la platja de l'Ahuir; torturant animals; contractant cantants perseguits per la justícia; etc.

COS-Unió Comarcal de la Safor

Endavant-OSAN-la Safor

Independentistes de la Safor