25.8.11

Comunicat de condemna per l'actuació policial en la manifestació antitaurina


Al voltant de les 20:00 de la vesprada s’iniciava una manifestació antitaurina pel carrers del Grau de Gandia en resposta a l'organització d'un espectacle de tortura d'animals, que, a més, sembla comptar amb finançament públic.

Sobre unes 500 persones de diferents col·lectius o simplement a nivell individual, animades amb xaranga i dolçaines, han fet de la protesta una festa, amb lemes antitaurins i reclams per una major conscienciació dels drets dels animals.

Al final, s'ha llegit un manifest i el recorregut de la cercavila ha acabat sense problemes. Però, quan un grup de manifestants que tornaven s'ha apropat a la improvisada plaça de bous, la policia nacional espanyola desbordada, mal organitzada i amb la complicitat de la policía local, ha respost violentament i indiscriminadament contra la gent. Almenys mitja dotzena de persones han estat agredides per dit cos policial, amb armes no reglamentàries com porres extensibles, i una certa xuleria que ha arribat a l'extrem de l'exhibició de “peinetes”, actitud característica i pròpia d'aquest cos repressiu i colonial, que continua operant amb residus del franquisme més femat.

Així doncs, des d’Independentistes de la Safor i Endavant-la Safor condemnen l’actuació de la policia nacional espanyola i la policia local, i exigim responsabilitats tant a la delegada del govern espanyol, Ana Botella, com a l’alcalde de la ciutat, Arturo Torró.

Aprofitem, també, per desitjar el restabliment i la recuperació, el més prompte possible, de totes les persones agredides i ferides. Finalment, animem a totes i tots a mostrar el seu rebuig per l’actuació policial participant en la concentració convocada per avui dijous a les 20 hores a la plaça de l’ajuntament de Gandia.

Independentistes de la Safor Endavant-OSAN-la Safor