7.9.11

PRESCRIU LA CAUSA DELS “13 DE GANDIA”
Com molts de vosaltres sabeu, estem ací per anunciar públicament que la causa oberta contra 13 independentistes als jutjats de Gandia des de ja fa més de 6 anys, finalment ha sigut arxivada per prescripció judicial.

Des del grup dels “13 de Gandia” volem recordar que vam estar acusats de delictes de desordres públics i resistència i desobediència a l'autoritat només pel simple fet de realitzar una acció pacífica, organitzada per les assemblees de La Safor de Maulets i del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, de denuncia i rebuig a la visita, en el marc de l'Aula de Humanidades de la RACV, de l'aleshores president de la Diputació de València, el popular Fernando Giner, qui visitava la nostra ciutat per realitzar una conferència carregada d'odi i atacs cap a la unitat i la supervivència de la nostra llengua.

Nosaltres, hui com aquell dia, ens reafirmem en la nostra lluita en la defensa del català contra qualsevol intent d'anihilament perpetrat per les institucions que ens governen. Veiem cada dia com aquest perill no només es manté des d'aleshores, si no que inclús augmenta. Les proves són clares: el tancament de Tv3 (única televisió pública en català), el decret de Font de Mora contra l'ensenyament en valencià, el tancament de nombroses línies d'ensenyament en la nostra llengua, la recent sentència del TSJC contra el model educatiu i lingüístic català al nord del Sènia, la persecució a les persones catalanoparlants a les Illes Balears...

És, per tant, una mostra de que l'acció que duguérem a terme el juliol de 2005 era més que necessària. Ens reafirmem en la seua autoria, i cridem ben alt que la tornaríem a repetir una i mil voltes, sense por a les possibles represàlies i repressió que les autoritats saforenques, valencianes i espanyoles ens volgueren infringir.

La dignitat i la justícia està per nosaltres molt per damunt de qualsevol càstig de la injustícia.

Finalment, volem agrair les nombroses mostres de suport que hem rebut, des de bon principi i fins a dia de hui, de moltíssimes persones, organitzacions de l’esquerra independentista, col·lectius i moviments socials i veïnals de Gandia, La Safor i de molts altres indrets dels Països Catalans. Així com estendre la nostra solidaritat cap a totes aquelles persones que arreu del país són perseguides pel simple fet de defensar la nostra llengua.

Fins ací arriba la història del grup conegut com a “els 13 de Gandia”, i continua el nostre ferm camí cap a la llibertat, la justícia i la dignitat per al nostre poble.

"els 13 de Gandia"