31.1.09

L´Aeroport de la Safor? Ho sembla, però NO és una broma!

Darrerament, llegíem una notícia publicada en el diari Levante sobre la voluntat de dues empreses privades de construir “l´aeroport de la Safor”.

Malgrat el que puga semblar, l´excés d´habitatges, carreteres i circumval•lacions no permet una infraestructura d´aquesta magnitud a la sobresaturada comarca, així que el projecte pretén instal•lar-se a la veïna Vall d´Albaida. Com que avui no és 28 de desembre, anem a descartar que es tracte d´una inocentada. Ens queda per tant, la segona opció, pensar que hi ha gent que s´ha begut l´enteniment.

Pel que hem pogut llegir, reiteradament, sembla ser que les empreses Tabla de Expansión i Unidad de Gestión Inmobiliaria ja van comentar la jugada a les autoritats municipals de les localitats afectades, Castelló de Rugat, la Pobla del Duc i Llutxent. I sospitem que a aquestes autoritats no els ha acabat de semblar malament ja que ,a hores d'ara, no s´hi han posicionat en contra. Mal comencem!
Les dues empreses privades pretenen utilitzar 4 quilòmetres quadrats de terreny per tal de dur endavant el projecte, i aprofitant l´ocasió, fer-hi “un entorno de desarrollo”, en paraules d´Antonio García, responsable de Unidad de Gestión Inmobiliaria, aprofitant així els terrenys al voltant de les pistes. Estem parlant de vivendes amb hangars privats, un parc tecnològic i fins i tot un circuit per a cotxes. Aquesta mateixa empresa pretén posar en marxa un altre aeroport a Llíria, on també mitjançant un “aprovechamiento del entorno” vol construir mil vivendes i un parc temàtic. Amb aquests antecedents, ja ens podem fer una idea de per on podrien anar els tirs si finalment el Consell fixa els criteris per a construir l´aeroport i el projecte tira endavant.

L´argumentació sobre la “necessitat” d´aquesta instal•lació aeroportuària és d´allò més fantàstica, ja que ni més ni menys, pretenen convertir-la en una mena de plataforma túristica per a l´àrea litoral compresa entre Cullera i Benidorm.
Que no saben que el turisme en aquesta zona va en davallada? Que no s´han adonat que no és una infraestructura demandada per la ciutadania ,com per contra si que ho és la línia ferroviària Gandia-Dénia? A més, no coneixen l´origen del turisme saforenc? Van amb l´hamaca i la nevereta a l´avió, els madrilenys que ens visiten als estius? Algú els ha explicat que l´aeroport de Manises està a escassament una hora en cotxe i a poc més, si combinem metro i tren de rodalies? I no contents amb açò hi ha sobre la taula altres dos aeroports, el ja esmentat de Llíria i un altre per a Alzira.

Les necessitats de mobilitat tant de la Safor com de la Vall d´Albaida estan en la xarxa ferroviària, no pas en absurdes quimeres empresarials, que esperem mai vegen la llum. Així i tot, ens agradarà saber quina és la posició de l´ajuntament de Gandia, ja que fa uns anys, quan ja es va parlar de l´aeroport de la Safor, van ser els membres de la Plataforma de Fernando Mut (actualment a l´equip de govern municipal de Gandia), concretament José Mª Rodríguez ( Guardamar de la Safor) els qui van fixar els ulls a la comarca de la Vall d´Albaida. No està mal senyor Mut! Vosté cada dia ens sorprén amb més i més projectes, a quin més desgavellat. Ens recorda vosté al Franco dels embassaments. Grans projectes per eixir a la foto i passar a la història! Però tranquil pel que sembla per l'únic que passarà a la història serà per esdevindre un dels pitjors gestors municipals de Gandia, en companyia ,és clar, del seu ara amic,Orengo.

La Generalitat ha de decidir si continuem amb aquesta broma pesada, però després seran els ajuntaments els encarregats de parar-ho. Si no és així, que tinguen ben present que nosaltres i els ciutadans de la Safor i la Vall d´Albaida estarem ahí per a impedir-ho.

Contra la barbàrie urbanística defensem el territori! Per la Safor! Per la Vall d´Albaida!

3 comentaris:

el setial ha dit...

ARTICLE REFERENCIAT

http://annanoticies.com/2009/02/01/l%c2%b4aeroport-de-la-safor-ho-sembla-pero-no-es-una-broma-2/

el setial ha dit...

ARTICLE REFERENCIAT

http://www.llibertat.cat/content/view/4625/1/

el setial ha dit...

HEM PUBLICAT L'ARTICLE

http://valldigna.bloc.cat/post/17498/247869