13.7.11

Pel futur de la Safor: Salvem la marjal!


Independentistes de la Safor volem denunciar la maniobra especulativa que suposa la requalificació de terrenys de la marjal de Gandia per construir un camp de golf.

El PP gandià balla la dansa de l'especulació fins i tot quan la música no sona encara. No hi haurà hotels ni urbanitzacions, de moment. Ara per ara, prepara el terreny per al dia en el qual el capital especulatiu caiga sobre la marjal. Tal i com va fer el PSOE en el seu moment, el PP ara mostra quin és el seu interés pel paratge natural més singular i de més valor ecològic de la comarca. Per ells és un solar buit.

Hauríem de recordar-li al senyor Torró que la riquesa per a una ciutat es pot generar de moltes maneres i amb conseqüències ben diferents per al futur dels seus ciutadans.

Es pot continuar creient en l'economia basada en la construcció i l'especulació urbanística al servei del turisme. Ara ja sabem cap on porta això: la pujada del preu del viure, la inestabilitat i precarització de la feina i la destrucció del territori. La promoció d'esports classistes, el desarrelament i la transmissió de valors socials excloents com el consumisme tampoc no ajuda a la cohesió social.L'únic benefici que això podria reportar va a parar als bancs i a unes poques butxaques, ja de per si ben plenes. Més diners per als rics i més misèria per a la resta! Això ho estem veient cada dia.

N'hi ha més opcions. També es pot promoure l'economia productiva local basada en la proximitat al ciutadà i tenint en compte criteris d'innovació, recerca i desenvolupament. Cuidar del nostre entorn fent-ho amb projectes sostenibles ambientalment, i el més important de tot, que siguen socialment inclusius, com ara el cooperativisme. Ací n'hi ha tot un camí nou a recórrer.

I per això nosaltres, Independentistes de la Safor, creiem que la marjal és un espai que cal no només preservar sinó regenerar, tant com la nostra identitat com a poble o el caràcter social del treball. Perquè nosaltres volem viure en una terra lliure, socialment justa i ambientalment sostenible.

Salvem la Marjal!